RŮŽOVÁ SŮL Z ÚPATÍ HIMALÁJÍ

Slovenská značka Bonitas vyrábí bio produkty a řídí se filozofií, že je možné jíst i očima. Pojí skvělou chuť potravin s jejich krásou. Samotný název Bonitas v latině znamená dobroty. A právě Bonitas nabízí himalájskou (růžovou) sůl. A proč byste měli vyzkoušet právě tuto sůl? Běžnou kuchyňskou sůl používáme téměř každodenně k dochucování rozličných pokrmů, ale ta obsahuje látky, které zabraňují jejímu slepování. Díky nim se ovšem špatně rozpouští v našem těle, hromadí se tam a způsobuje zadržování vody v těle nebo vysoký krevní tlak. Tělo spotřebuje hodně energie k vyrovnání optimální hladiny tekutin a jejich nadbytečné odvodňování pak může způsobit revma, ledvinové a žlučníkové kameny nebo dnu.  V případě růžové soli toto nebezpečí nehrozí.  

Himalájská (růžová) sůl se těží na úpatí Himalájí a vznikala miliony let krystalizací mořské vody. Obsahuje 84 zdraví prospěšných látek jako chlor, fosfor, hořčík, železo, vápník selen nebo jód. Při správném užívání (asi polovina čajové lžičky denně) pocítíte příznivý efekt himalájské soli na vaše tělo. Pomáhá zamezit překyselení organismu, hydrataci, zlepšuje spánek, podporuje lepší stav kostí, cév a respiračního sytému, pročišťuje organismus, okysličuje buňky a další. Černou a himalájskou sůl si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.